Flystrømper

Hos NyeSokker.dk kan du også købe flystrømper. Flystrømper er en støttestrømpe. Der findes flere forskellige strømpetyper, som kan bruges som støttestrømper på f.eks. længere rejser. De er selvfølgelig ikke kun anvendelige, når du rejser med fly - men kan også, med god virkning benyttes, når du kører længere stræk i bil eller med tog, men er også ideelle til alle, der sidder eller står meget op.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
Mærke
Materiale
Style
Type
Størrelse
Farve
Køn
Bedømmelse

7 produkter

 1. Flystrømper / Rejsestrømper, Navy - Flystrømper
  Flystrømper / Rejsestrømper, Navy
  Bedømmelse:
  100%
  Fra 89,00 DKK
 2. Flystrømper / Rejsestrømper, Beige - Flystrømper
  Flystrømper / Rejsestrømper, Beige
  Fra 89,00 DKK
 3. Flystrømper / Rejsestrømper, Mørkegrå - Flystrømper
  Flystrømper / Rejsestrømper, Mørkegrå
  Bedømmelse:
  100%
  Fra 89,00 DKK
 4. Decoy Body & Leg Optimizer Strømpebukser, 30 Denier, Sort - Flystrømper
  Decoy Body & Leg Optimizer Strømpebukser, 30 Denier, Sort
  Fra 129,00 DKK
 5. Kompressionsstrømper Med Tæer ToeToe CoolMax - Flystrømper
  Kompressionsstrømper Med Tæer ToeToe CoolMax
  Bedømmelse:
  80%
  Fra 199,00 DKK
 6. Flystrømper / Rejsestrømper, Sort - Flystrømper
  Flystrømper / Rejsestrømper, Sort
  Bedømmelse:
  100%
  Fra 89,00 DKK
 7. Kompressionsstrømper Med Tæer ToeToe CoolMax - Flystrømper
  Kompressionsstrømper Med Tæer ToeToe CoolMax
  Bedømmelse:
  80%
  Fra 199,00 DKK
pr. side

 

Det kan være butiksansatte, produktionsarbejdere o.lign. Er du gravid med hævede ben er de også anvendelige, men snak først med din læge eller jordmor, om hvilken type flystrømpe du kan bruge. Flystrømper er altid knælange - da det er trykket omkring ankel og underben, der giver den ønskede virkning - et bedre blodomløb. Så det er helt sikkert en rigtig god ide at bruge flystrømper, når du begiver dig ud på længere rejser, hvor du skal sidde ned i længere tid ad gangen eller ved stillestående/stillesiddende arbejde. 

Kompressionsstrømper til sport er også ganske gode at bruge, som støttestrømper men må ikke forveksles med den medicinske kompressionsstrømpe. Den anbefales, hvis du f.eks. har diabetes, har haft en blodprop eller visse andre relaterede sygdomme. 

Støttestrømper - uden medicinsk dokumenteret effekt, men for velvære og forebyggelse - kan typisk have navne som:

Skal du bruge dem pga. sygdom, som diabetes, dårligt blodomløb eller blodprop i benet - anbefaler vi - du tager en snak med din læge, inden du investerer i et par fly- eller kompressionsstrømper uden medicinsk godkendelse. Ved ovennævnte sygdomme, skal du formodentlig have lægeordinerede og medicinsk godkendte kompressionsstrømper, hvor der tages mål af dit ben for at få en strømpe, der passer og virker bedst muligt.

Du er velkommen til at kigge dig omkring på vores hjemmeside for at se vores udvalg. Det er nemt og hurtigt - klik på Fly- kompressions- eller løbestrømper. Vores kompressionsstrømper er ikke medicinsk godkendte. Vores flystrømper er unisex dvs. både til herrer og damer og fås i størrelserne 35 til 47. Priser på vores flystrømper finder du på vores webside.

Hvad er definitionen på flystrømper?

Helt enkelt en specialstrømpe, der lægger et tryk mod hud, væv, muskler og underliggende blodkar med henblik på at forbedre blodets gennemstrømning mod hjertet og undgå væske ophobning i ankel og underben.

De er udviklet til at hjælpe med at opnå en mere behagelig rejse og mindske gener i underbenene f.eks. tunge ben.

Hvorfor bruge flystrømper?

Du har helt sikkert prøvet, at have hævede ben og fødder under en længere fly- tog eller bilrejse. Benene er blytunge, når du rejser dig. Brug af flystrømper vil gøre rejsen mere behagelig, fordi de afhjælper ophobning af væske i benene. Presset fra strømpen øger blodgennemstrømningen i læggen fordi trykket på muskler og venepumperne, får blodet til at cirkulere lettere mod hjertet. Dermed undgås hævede føder og lægge. Ophobning af væske i benene og dårlig blodcirkulation kan øge risikoen for blodpropper. Flystrømper gør din rejse mere behagelig og øger dit velvære under og efter.

Ting du selv kan gøre for at undgå hævede ben og øget risiko for blodpropper:

 • Vælg flystrømper i god kvalitet
 • Tag flystrømperne på i god tid inden du skal flyve
 • Bær løst, blødt og behageligt tøj og sko under rejsen
 • Sid ikke med benene over kors
 • Gå en tur en gang i timen og lav lidt gymnastik for at få gang i blodcirkulationen
 • Drik rigeligt, men undgå kaffe, alkohol og andre vanddrivende drikkevarer
 • Undgå sove- eller beroligende medicin

Må flystrømper bruges om natten?

Det er ikke tilrådeligt at sove med flystrømper eller kompressionstrømper, da det belaster hjertet for meget. Desuden er det heller ikke nødvendigt, da belastningen på benene ikke er særlig stor, når du ligger ned. Huden ånder heller ikke særligt godt, når den er pakket ind i flystrømper, så det er også en god grund til ikke at bruge dem af om natten.

Flystrømper til gravide:

Gravide med væskeophobning i benene kan sagtens bruge fly- og andre støttestrømper for at afhjælpe problemet. Det er dog en god ide at kontakte egen læge eller jordmoder og få en snak, inden støttestrømperne tages i brug. For at udelukke sygdom, som evt. er behandlingskrævende.

Hvad er flystrømper fremstillet af:

De er lavet af en kombination af syntetiske materialer (elastan, polyamid/polyester) og bomuld. Bomuld er en naturfiber, som er blevet spundet, vævet og farvet - og dette er ikke uden grund. Bomulden er kendt for sin slidstyrke og holdbarhed. Den er desuden svedtransporterende. Elastan er et syntetisk materiale. Det er den stoffiber, som har den højeste elasticitet. Bruges især til fremstilling af tekstiler, der kræver stor strække evne. Det kan f.eks. være badetøj, sportstøj og strømper, der sidder tæt til kroppen. Polyamid er også et syntetisk materiale, der fremstilles via en kompliceret kemisk proces. Det er meget slidstærkt, elastisk og krøller ikke. Desuden krymper det ikke under vask. Syntetiske materialer rigtigt gode at blande med andre tekstiltyper.

Brands:

Vores mærke i flystrømper og relaterede modeller:

 • Reflex Wear
 • Toe-Toe (adskilte tæer)

Størrelser:

Vi har følgende størrelses intervaller:

 • Reflex Wear: 35-37, 38-39, 41-43 og 44-46
 • Toe-Toe: 36-39, 40-43 og 44-47

Vaskeanvisning:

Vi anbefaler altid at tage et kig på vaskeanvisningen. Ellers er det en god regel, at vaske ved 40 grader og undgå tørretumbling. Flystrømper er fremstillet af blandings materialer f.eks. bomuld, polyamid og elastan. De skal helst vaskes ved 40 grader. Ved for høj varme forringes holdbarhed, farve og elasticitet.  Tørretumbling er no-go. Kan du ikke undgå at tørretumble, skal det ske ved lav varme. 

NyeSokker.dk

Hvem er vi? NyeSokker.dk er en dansk webshop med adresse på Vallensbækvej 22A, 2605 Brøndby. Her sidder vi fysisk og har vores lager. Bestil dine varer på alle hverdage inden kl.15. Du modtager din bestilling, et par hverdage efter, vi har modtaget den. Du må endelig kontakte os, hvis du har spørgsmål, ros eller ris. Vi er et service minded team, der altid bestræber os på at yde den bedste kundeservice samt give en god oplevelse, når du handler med os.