Ski strømper

Hos ShopWithSocks.com har vi selvfølgelig også skistrømper til ski entusiasten, der nyder, at drøne ned af sneklædte pister i Alperne, Norge eller Sverige. Skiferie er ensbetydende med koldt vejr og risiko for kolde fødder. Derfor er det super vigtigt, at have de rette skistrømper på. Hvis dine fødder er iskolde, påvirker det hele kroppen og det påvirker hele din dag på bjerget. Det er bare super vigtigt for komforten, at have varme og tørre føder. Skistrømper er lange knæstrømper, der også holder dine underben varme.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
Mærke
Materiale
Style
Type
Størrelse
Farve
Køn

1 vare

pr. side

Skistrømper kan sagtens bruges til andet end i et par skistøvler. Pga. varmeeffekten, kan de også bruges på vandre- shelter-telt- og hytteture.

Leder du efter skistrømper er ShopWithSocks.com - det rigtige sted at kigge. Vores udvalg er ikke kæmpe stort, men vi har skistrømper i en god kvalitet - til både mænd og kvinder. Et par gode skistrømper er altafgørende, for en god dag på pisten og en vellykket skiferie.

Hvad er skistrømper?

Skistrømper er med til at holde dine fødder og underben varme og fugtfri samt give en optimal støtte i skistøvlerne. De bløde materialer strømperne er fremstillet af, er også med til at gøre oplevelsen på bjerget komfortabel.

Før i tiden har skiløbere haft vanskeligt ved at holde fødderne varme og tørre en hel dag på pisterne. Kolde og våde fødder har ofte resulteret i at mange måtte opgive skiløbet og har været nød til at holde flere dages pause pga. skader, gnavesår og vabler. Heldigvis har man med tiden udviklet den rette kombination af materialer, der giver den største komfort.

Hvorfor skal jeg bruge skistrømper?

Skiløb afhænger i høj grad af, hvor godt dine fødder og underben har det, og her er et par gode skistrømper altafgørende. De holder både dine fødder tørre og varme samt giver god støtte til fødder og læg, mens du står på ski.

Når kroppen fryser, prøver den at spare på energien ved at mindske blodtilførslen til de yderste dele af kroppen - såsom fødder og hænder. Det sker ved at blodårene trækker sig sammen. En forsvarsmekanisme, der ikke er optimal, når du står på ski. Det er her gode skistrømper gør en forskel. De holder underben og tæer varme, så underafkøling og evt. forfrysninger undgås. To farlige tilstande, når du er på ude i terrænet.   

Kriterier for valg af skistrømper:

Er du på jagt efter nye skistrømper, er der en række ting, du skal vide. Skistrømper er nemlig forskellige med hensyn til, hvilket materiale de er lavet af, samt tykkelse og pasform. Du skal vælge efter, hvilket behov du har. Skal du afsted midt om vinteren i rigtigt kolde minusgrader, vil et par uldstrømper være gode, mens en skitur om foråret i lunere temperaturer kræver en mere svedtransporterende og åndbar skistrømpe. Ligeledes vil et par åndbare og svedtransporterende strømper være et godt valg, hvis du har tendens til at svede meget om fødderne.

Vores lægmuskler er forskellige i størrelsen og det er derfor en god ide at vælge skistrømper med ekstra god elasticitet, så der ikke lukkes af for bodcirkulationen.

De områder på skistrømpen, der oftest bliver udsat for slitage, er typisk også forstærket med et ekstra lag stof. Det er rigtig smart, dels fordi området bliver mere slidstærkt og dermed giver strømpen en længere levetid, men også på grund af den øgede støddæmpning, der beskytter udsatte knogler mod slag eller friktion fra støvlen og kan spare dig for vabler eller irriteret hud.

På skistrømper er områderne omkring tæer og ankel/hæl næsten altid forstærket. Nogle skistrømper er tykkere omkring skinnebenet, og netop sådan en strømpe kan være løsningen til dig, der oplever at få ondt i skinnebenet, når du står på ski

Er du en rigtig god og erfaren skiløber, vil du måske have glæde af et par tyndere strømper, mens en mere uerfaren løber vil have gavn af den varmeeffekt, en tykkere strømpe giver. Husk altid det er bedre med varme fødder og ben. Det giver mindre risiko for skader. Check også om dine nye skistrømper, giver den rette støtte til foden og på læggen.

Typer af skistrømper:

Siden der er forskel på højre og venstre fod, er det mest optimale, at strømperne også er ergonomisk rigtige - højre-venstresyede. Det er nemt at kende forskel på højre- venstresyede strømper, da de er markedede med  "L" og "R" - Left og Right. Markeringen er for det meste printet eller syet under foden eller omkring tæerne. Det er dog ikke et must at løbe med højre og venstre strømper.

Mange professionelle skiløbere bruger kompressionsstrømper, fordi deres stive skistøvler strammes ekstra hårdt, hvilket påvirker blodomløbet i ben og fødder. Skistøvler fikserer foden, hvilket er med til at blodet får sværere ved at løbe tilbage mod hjertet, som belastes mere. Kompressionsstrømper gør blodets tilbageløb mod hjertet lettere, så fødderne ikke begynder at sove.

Vi anbefaler ikke kompressionsskistrømper til motionsskiløbere på grund af den manglende støddæmpning, men har du problemer med hævede fødder efter en lang dag på bjerget, kan brug af kompressionsstrømper hjælpe dig med at restituere hurtigere.

 

Lidt om de to mærker:

Kort om Stark Soul:

 • Overkanten er lagt dobbelt, så evt. gnidninger kommer mellem de to lag stof, og ikke mellem hud og stof.
 • Ekstra polstring på øverste del af lægen, skinneben og ankel
 • Stretch zone for en optimal pasform
 • Flad og blød tå-søm
 • Sål med blødt plysindtræk

Kort om Toe-Toe:

 • Adskilte tæer
 • Med ekstra polstring omkring anklen, for beskyttelse mod påvirkninger/slag
 • CoolMax® Moisture Control, ekstra svedtransporterende materiale
 • Ekstra dæmpning ved fodsålen: Giver ekstra beskyttelse ved trykpunkter
 • Hælkonstruktion der giver ergonomisk pasform
 • Kompressionsstrikket manchet, der arbejder med musklerne for bedre komfort

Sampak:

Vores strømper fra Stark Soul sælges kun i pakker med 2 par i hver. Det gælder begge farvekombinationer. Toe-Toe sælges kun i enkeltpar.

Størrelsesintervaller:

Skistrømper kategoriseres efter skostørrelse, og du skal derfor bare vælge den samme størrelse, som dine sko er. Hvis du er midt imellem størrelser, er det bedst at gå ned, så du undgår, at skistrømperne folder i støvlen. Det giver ubehag og irritation under løbet. Vigtigt at skistrømper sidder tæt omkring læg og fod. 

Vores skistrømper er lavet af:

Uld: Er særligt velegnet til strømper, fordi det regulere vores temperatur rigtigt godt. Uld isolerer og holder på varmen, når du fryser. Alle ved, hvor ubehageligt det er at have våde og kolde fødder. Den er åndbar og holder fødderne komfortable, når det er varmt og du sveder om fødderne. Desuden er uld smudsafvisende og behøver ikke vaskes så ofte. Ulden evner at holde fødderne varme, selv om den er våd - i modsætning til f.eks. våd bomuld, der giver super kolde tæer og fødder. De fleste uldtyper er i dag bløde og kradser ikke.

Elastan: Et utrolig elastisk stof, og det sikrer, at du kan bevæge dine tæer i skistøvlen, uden at sokken slår folder eller krøller. Et højt indhold af elastan er også genialt, hvis du har store lægmuskler, og derfor har brug for, at dine skistrømper er ekstra strækbare omkring læggen.

Akryl: Bruges ofte i sokker på grund af dets slidstærke natur. Materialet er syntetisk fremstillet og føles lidt som uld. Fordelen ved akryl er at det er billigt, meget slidstærk, vejer mindre end naturfibre (såsom uld) og så er den rigtig god til at holde på varmen. 

Polyester: Er et af de mest udbredte stofmaterialer til skisokker på grund af dets blødhed og hurtigtørrende egenskaber. Materialet holder desuden godt på varmen, og så er det let og billigt at fremstille. Ulempen ved polyester er, at det ikke er særlig slidstærkt, og så giver det en stor miljøbelastning, hvis ikke genanvendes.

CoolMax® Moisture Control: Et materiale af specielt udviklet polyesterfibre, der danner kanaler til at trække fugt væk fra huden. Dette er især praktisk for skiløbere eller andre sportsudøvere. CoolMax® er med andre ord et højteknologisk stof, der hjælper til at holde dine fødder tørre, komfortable og mindsker gnavesår og vabler.  

De bedste skistrømper er altid lavet af en blanding af syntetiske og naturlige materialer - f.eks. uld, elastan, polyamid. Kunstmaterialer egner sig super gode at blande med naturmaterialer. 

Vores skistrømper fås i flg. farvekombinationer:

Skistrømperne kan fåes i farverne Sort, grå, blå, turkis og pink farve. 

 

Vedligeholdelse og vask af skistrømper:

Når skiferien er slut har dine skistrømper sikkert brug for en god gang vask og det klares, som regel i vaskemaskinen. Et godt tip er at vende vrangen ud af strømperne og komme dem i en vaskepose inden vask. Det skåner dem og øger holdbarhed, elasticitet og farve. For at mindske slitage kan med fordel bruges et mildere vaskemiddel. Så er du på den sikre side og har, så godt, som nye skistrømper til næste skiferie. 

Efter vask er det en god ide at hænge dem til tørre, mens de er våde. De har bedst af at hænge over en stoleryg eller ligge fladt ned. Det er godt, hvis de kan ligge et sted, hvor der er mulighed for ventilation. 

Skistrømper har en tendens til at krympe, hvis de udsættes for direkte varme, så undgå tørretumbling og at lægge dem foran brændeovnen. For at lette tørreprocessen, kan en hårtørrer, der blæser med kold luft, benyttes. Alternativt - kan de lægges på radiator ved lav varme. 

For at være på den sikre side, anbefaler vi altid, at læse vaskeanvisningen inden du kommer dine skistrømper i vaskemaskinen.