Sportsstrømper

Motion er blevet en stor del af vores hverdag og det er ikke kun professionelle sportsudøvere, der hopper i specialudviklet sportstøj. Den almindelige motionist har også fået øjnene op for komfort effekt af godt sportstøj. Sportsbeklædning er mange ting - ikke mindst de strømper vi tager på, når vi dyrker motion. Sportsstrømper i dag giver ekstra komfort og har indvirkning på præstation og restitution. Er du blevet lidt nysgerrig og er du vild med at shoppe lige netop de perfekte sportsstrømper, kan vi glæde dig med at have et stort udvalg af specielle sportsstrømper. Til både herrer og damer.

1-30 af 32
3-pak sorte JBS tennissokker
Golfstrømper
ajax-loader
69,00 DKK
Grå Tennissokker
Mængderabatter
Hvide Tennissokker
Mængderabatter
Kappa Sneaker Socks 3-Pak (Kort Model) Sort
Mængderabatter
Sorte tennissokker
Mængderabatter
Sorte Tennissokker
Mængderabatter
Sorte tennissokker (bambus)
Mængderabatter
Sorte tennissokker til børn
Mængderabatter
Sportsstrømper str 39-46
1-30 af 32

Her kan du læse mere om de forskellige mærker, priser og hvilke materialer de er lavet af.  Strømper til Løb, strømper til Golf, strømper til Yoga/Pilates m.m. Kompressions- og ikke mindst en rigtig lækker udgave af de nostalgiske Tennisstrømper. Korte- og knælange sportsstrømper. Vi forhandler strømper til sport i størrelser fra str. 35 op til str. 53. Så både børn, kvinder og herre kan være med. Flere af vores sportsstrømper kan også bruges, som arbejdsstrømper eller til hverdagsbrug. 

Vores hjemmeside er let at navigere i, så du finder hurtigt, det du søger.

Hvad er sportsstrømper?

Strømper specielt udviklet og designet til forskellige sportsgrene, for at øge præstation, restitution og komfort.

Har sportsstrømper betydning for vores sportspræstation?

Ja - i høj grad. Som sportsudøver - professionel eller motionist. Alle kneb gælder i bestræbelsen for at slå modstanderen. Hver lille detalje tæller. Her er de korrekte sportsstrømper vigtige for den optimale sportspræstation. Dyrker du sport i strømper med dårlig pasform, der folder eller på anden måde generer, kan det hurtigt stjæle fokus og koncentration fra din præstation. Udfaldet kan være fatalt både for motionisten og konkurrence mennesket. Det er jo altid sjovt lige at slå sin bedste ven på målstregen, vinde badmintonkampen eller hive førstepladsen hjem.

 Sportsstrømper er udviklet til at fremme din præstation, men kan i høj grad også være komfortable og praktiske i andre sammenhænge. De er fremstillet af materialer, som er bløde, lækre, med god pasform. Samtidig er de svedtransporterende og åndbare. Sportsstrømper kan fås både i korte og knælange modeller. De knælange sportsstrømper er for det meste kompressionsstrømper.

En god sportsstrømpe sikre høj komfort og kan gøre en stor forskel for din træning eller fritidsaktivitet. Det duer derfor ikke, at hoppe i et par strømper købt hos den lokale købmand.   

Hvorfor bruge kompressionsstrømper til sport?

Kompressionsstrømper har sin oprindelse fra lægevidenskaben, hvor de bliver brugt af folk, der døjer med hævede ben og vene-problemer bla. diabetespatienter, folk med blodpropper eller general dårlig blodcirkulation i benene. Disse sygdomme giver ophobning af væske, fordi venepumperne ikke fungere optimalt. Kompressionsstrømper er udviklet og designet til at lægge pres omkring musklerne for at skabe optimal flow af blodet frem mod hjertet. 

Sportsverden har kigget lægevidenskaben over skulderne og har opdaget de fordele, kompressionsstrømper har også kan bruges i sportens verden.

De fleste sportsfolk kender til at musklerne syrer til og bliver hårde fordi venepumperne ikke kan følge med. Blodet flyder ikke hurtigt nok mod hjertet. Når der sker en ophobning af affaldsstoffer i musklerne, arbejder de ikke optimalt og du føler muskeltræthed. Det er med til at forringe ydeevnen og kan bevirke småskader i muskelvævet - fibersprængninger. Disse forhold kan anvendelse af kompressionsstrømper være med til at minimere. 

Kompression er altså en teknik, der forbedre udholdenhed, restitution efter træning eller konkurrence, men også i nogen grad kan forbedre sportspræstationer. 

Fordele ved kompressionsstrømper:

 • Støtter musklerne
 • Øger blodgennemstrømning
 • Virker muskelstimulerende
 • Øget restitutionshastighed
 • Reduceret ophobning af affaldsstoffer
 • Forbedre udholdenheden

Du skal give kompressionsstrømper en chance hvis du:

 • ønsker en hurtigere og mere effektiv restitution
 • lider af meget ømme ben efter løb
 • skal løbe lange distancer
 • lider af betændelse i akillessenen eller skinnebenet eller andre former for småskader i underbenet

Strømper med kompression har fordele, når du løbetræner eller laver anden form for sport  - uanset på hvilket plan det dyrkes. 

De er også super effektive på trætte og hævede ben f.eks. under graviditet, pga. diabetes, stillesiddende -stående arbejde eller på længere rejser med fly eller i bil. Som forebyggelse mod blodpropper i benene. Skal du bruge kompressionsstrømper pga. sygdom, som diabetes, blodpropper i benene eller graviditet, anbefaler vi at du kontakter lægen inden du evt. investere i et par strømper med kompression. Det kan være du skal have medicinsk godkendte strømper, som laves efter mål, kun til dig.

 

ShopWithSocks og SorteSokker er produceret i en lille familie drevet virksomhed, som ligger i Europa. Toe-Toe er et engelsk brand, som kun laver sportsstrømper med adskilte tæer - akkurat som fingervanter.

 

Hvilke materialer er vores sportsstrømper lavet af:

Det er vigtigt med den rette sammensætning af materialer for at få komfort, god pasform, elasticitet, åndbarhed og ikke mindst kvalitet. Sportsstrømper skal være bløde, lækre og behagelige at have på. Super vigtigt med en ordentlig pasform, så de sidder godt på foden og ikke folder. Det er irriterende og tager fokus fra kampen eller løbeturen. derfor skal strømperne sammensættes af forskellige materialetyper for at få den optimale sportsstrømpe.

Lidt om de forskellige typer materialer vores sportsstrømper er sammensat af:

 • Bomuld
 • Uld
 • Polyamid
 • Elastan
 • Spandex
 • Nylon
 • Akryl
 • CoolMax

Bomuld er et naturmateriale. Der findes mange forskellige slags bomuldsplanter og det er plantens frøuld, der plukkes og forarbejdes, når der skal fremstilles bomuld. Det er et behageligt, fugtabsorberende og åndbart materiale med god holdbarhed. Dog har det en tendens til at krølle, hvis det ikke blandes med andre materiale typer. 

Uld er fremstillet af pelsen fra forskellige dyre arter. Den type uld vi ser mest kommer fra får eller geder. Man bruger dog også uld fra andre dyr, som kameler, lamaer og angora kaniner. Uld er et naturligt materiale - en natur fiber. Den spindes til garn og kan derefter bruges til at væve stof eller strikke med. Koges den og presses sammen får man filt.
Når man bruger uld i beklædningsgenstande, opnår tøjet mange kvaliteter, som temperaturregulering, elasticitet og god fugtabsorbtion. Uld er desuden smuds-og vandafvisende og derfor let at rengøre. Eftersom det er blevet mere tilgængeligt med syntetiske fibre, som har nogen af de samme egenskaber, som uld, blandes ulden oftere med syntetiske materialer.

 Polyamid, elastan, spandex, nylon og akryl er alle syntetiske materialer, der fremstilles ved en kompleks kemisk proces.  Det er meget slidstærke, elastiske, åndbare materialer. Perfekte at kombinerer med f.eks. naturlige materialetyper, som bomuld, uld og bambus.

CoolMax® Moisture Control er et materiale af specielt udviklede polyesterfibre, der danner kanaler, som leder fugt væk fra huden. Et højteknologisk stof, der hjælper med at holde dine fødder tørre, komfortable og mindske gnavesår og vabler.  

Så det har i høj grad betydning for dig og dine fødder, hvilke materialer dine sportsstrømper er sammensat af. Nogle er lavet af en god blanding af natur-og syntetisk materialer, andre af ren syntetisk materiale.

OEKO-TEX certificering?

Vi har et enkelt mærke i sportsstrømper som er OEKO-TEX certificerede og lever fuldt ud op til den godkendelse og de krav OEKO-TEX® Forening stiller, vedrørende indhold af kemikalier i tøj og tekstiler. Det kan du bla. se, når du kigger på vores forskellige typer og mærker.

Hvad er OEKO-TEX certificering?

                                                                                                         

download

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er - eller mistænkes for at kunne være - skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet. 

Køb flere par sportsstrømper og spar penge:

Du kan spare penge ved køb af 3-pack sportsstrømper eller 3- eller flere ens par. Lidt om det nedenunder:

 • JBS:  3-pack
 • Vincent Creation:  3-pack
 • Claudio:  3-pack
 • Kappa:  3-pack
 • CPH:  5-pack
 • SorteSokker:  5-10-20- 30 eller 50 ens
 • ShopWithSocks:  5 eller 10 ens
 • ToeSocks.dk:  5 ens

Hvordan vasker jeg sportsstrømper?

Vores anbefaling er, at kigge på vaskeanvisningen inden du vasker. Så er du på den helt sikre side.  Ellers er det en god regel, at vaske ved 40 grader og helst undgå tørretumbling. De fleste tekstiler - undtagen bomuld - tåler ikke særlig høj varme. Forkert vask forringer holdbarhed, elasticitet, farve, pasform og blødhed. Sportsstrømper holder længere, hvis de vaskes med vrangen udad. I dag er det ikke nødvendigt at vaske ved høje temperaturer, da moderne vaskemidler indeholder enzymer. Brug af enzymer i vaskemidler fjerner effektivt fedtpletter, skidt og snavs fra tøjet. 

Hvad er enzymer?

Enzymer er proteiner, der sætter gang i biokemiske reaktioner. De findes naturligt i vores krop og hjælper med f.eks. at omdanne maden til energi og skovens visne blade til kompost. De enzymer, der bruges i vaskemidler findes, som regel i mikroorganismer, som svampe og bakterier. Dyr og mennesker vil ikke kunne overleve uden enzymer. Her er altså tale om et naturligt produkt, der hverken skader mennesker eller miljø. Tøjvask med enzymholdigt vaskemiddel, gør det muligt at vaske ved temperaturer helt ned til 20-30 grader og dermed forbedre miljøet og spare energi. Det vil også kunne mærkes på husholdningsbudgettet. 

Hvem er NyeSokker.dk?

Vi er en dansk webshop med adresse på Vallensbækvej 22A, 2605 Brøndby. Her sidder vi fysisk og har vores store strømpelager. Alle ordrer afsendes hverdage kl. 15:00, så du kan modtage din bestilling et par hverdage efter. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har ris eller ros - eller noget du ønsker svar på. Vi bestræber os altid, at yde den bedste service og give dig den bedst mulige oplevelse, når du handler med os.