Bambus strømpebukser

Hvis du skal ud og have dig et par nye strømpebukser, så kan det være en klar fordel at se nærmere på et par bambus strømpebukser. Strømpebukserne er som navnet antyder, lavet af bambus. Det lyder måske skørt for nogle, at man kan bruge en plante som bambus til at lave strømpebukser og andet tøj af, men ikke desto mindre er bambus blevet et utrolig populært valg af materiale.

Filtrer
Filtrer efter
Farve
Køn
Mærke
Materiale
Pris
Størrelse
Style
Type

6 produkter

 1. Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Grøn - Bambus strømpebukser
  Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Grøn
  Fra 199,00 DKK
 2. Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Navy - Bambus strømpebukser
  Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Navy
  Fra 199,00 DKK
 3. Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Brun - Bambus strømpebukser
  Decoy Bambus Strømpebukser 130 denier, Brun
  Fra 199,00 DKK
 4. Decoy Bambus Strømpebukser Sort, - Bambus strømpebukser
  Decoy Bambus Strømpebukser Sort,
  Fra 179,00 DKK
 5. Bambus strømpebukser, JBS of Denmark, sort - Bambus strømpebukser
  Bambus strømpebukser, JBS of Denmark, sort
  Fra 199,00 DKK
 6. Decoy Bambus Strømpebukser Sort, 100 Denier - Bambus strømpebukser
  Decoy Bambus Strømpebukser Sort, 100 Denier
  Fra 179,00 DKK
pr. side

Man kan faktisk i dag få alt fra bløde t-shirts til luftige shorts i en slidstærk og blød bambusblanding eller af helt ren bambus.

Bambus strømpebukser kommer i alle størrelser og farver og er således et populært valg på lige fod med strømpebukser af fx bomuld eller nylon. Det kommer både som et resultat af den store variation af udvalget, komforten og selvfølgelig også af den gode samvittighed, der følger med, når man vælger et par bambus strømpebukser.

Hvorfor vælge strømpebukser i bambus?

En af de helt store grunde til, at både privatpersoner og firmaer som fx JBS of Denmark har fået øjnene op for bambus som materiale, er den måde, som bambus dyrkes på. Planten vokser vildt i store dele af verden, og er derfor ofte let tilgængelig. Samtidig kræver planten meget lidt vand, kan overleve på lidt sollys, og kræver minimale mængder af fx gødning og pesticider for at gro optimalt. Det betyder, at et par JBS bambus strømpebukser til kvinder faktisk er det miljøvenlige valg, og det har stor betydning for den moderne danske forbruger.

Udover at bambus er godt for miljøet, så er der mange flere fordele, der taler for, at man skal vælge tøj og strømper af bambus. Det er nemlig et materiale, som er utrolig skånsomt over for ens hud, og det egner sig derfor godt til folk med sart hud.

Derudover er materialet utrolig åndbart, og det giver en god luftcirkulation – selv ved et par strømpebukser, som ellers sidder meget tæt til kroppen. Fibrene er nemlig opbygget på sådan en måde, at der sidder små luftbobler mellem dem, som sørger for, at tøjet føles køligt om sommeren, men samtidig sørger for at holde på varmen om vinteren.

En af de helt store fordele ved tøj af bambus er, at tøjet er utrolig svedabsorberende, og derfor er tøjet helt oplagt til de varme dage eller de dage, hvor man skal ud at løbe. Vælger man et par strømpebukser med bambus til dame fra et mærke som Decoy eller JBS, er det altså et oplagt valg, når solen står højt på himlen. Samtidig indeholder fibrene et væld af antibakterielle egenskaber, som gør, at dårlig lugt neutraliseres.

Hvordan laves strømpebukser af bambus?

Det kan virke helt fremmed for mange at gå i tøj lavet af bambus, for det er jo en plante, og hvordan er det lige, at man får et par smarte og behagelige strømpebukser ud af en plante som en hårdfør bambus? Det er faktisk en hurtig og effektiv proces, som kræver meget lidt i forhold til fx kemikalier og andre stoffer, som man kender fra produktionen af tøj i bomuld.

Når bambussen er blevet hakket ned til små stykker træflis, mases det efterfølgende sammen til en slags grød. Herfra kan man udtrække fibrenes cellulose, der presses gennem en si eller tragt. Når massen presses gennem siens små huller, kan den spindes til fine tråde, der nemt og hurtigt kan laves om til alt fra shorts, t-shirts og bluser til et par åndbare strømpebukser til kvinder.

Hvilke designs og størrelser er der på markedet?

Der findes heldigvis et væld af forskellige størrelser, designs og farver af strømpebukser på markedet, og der er ofte gode tilbud på tøj af bambus. Det gælder uanset, om man leder efter plus size-tøj af bambus eller fx bambus strømpebukser i store størrelser. Generelt sidder tøjet utrolig godt på kroppen på grund af fibrenes naturlig elastiske egenskaber, og man skal derfor ikke overveje noget særligt, når man køber det. 

Sådan tager du dig af dine bambus strømpebukser

Uanset hvilket slags design du vælger, så gælder det om at tage sig godt af dem. Strømpebukser af bambus holder generelt meget længe, ligesom alt andet tøj af samme materiale, men derfor er det stadig en god ide at tage sig ordentligt af tøjet.

Det gælder derfor om ikke at vaske strømpebukserne i vand, der er varmere end 30 grader, og helst gerne i hånden. Tørretumbler er heller ikke en god ide, så dette bør undgås. Tør i stedet tøjet på et tørrestativ et sted, der ikke står i direkte sol, og som har god luftcirkulation.

Når tøjet vaskes, så er det en god ide at vælge en sæbe, som ikke har så kraftige enzymer i. Det kan være en fordel at se efter sæber, som er egnet til vask af andre materialer som fx uld og silke, og desuden vaske på det mest skånsomme program, hvis man absolut skal bruge vaskemaskinen.