Termo strømper

Når sommeren går på hæld og efterår og vinter melder sin ankomst, er det tid til at holde fødderne varme. De fleste har prøvet at have kolde fødder og hvor ubehageligt det føles i hele kroppen. Hos NyeSokker.dk kan du købe tykke termo strømper fra Egtved. En god kvalitets termo strømpe. Varme termo strømper til herre og damer, mænd og kvinder - unisex. Til arbejds-og fritidsbrug. Fås i størrelser fra 40-48.

Filtrer
Filtrer efter
Farve
Køn
Mærke
Materiale
Pris
Størrelse
Style
Type

6 produkter

 1. Decoy hyggesokker med glitter, Grøn
  Decoy uld hyggesokker med glitter, Grøn
  Fra 99,00 DKK
 2. Decoy hyggesokker med glitter, lyserød
  Decoy uld hyggesokker med glitter, lyserød.
  Fra 99,00 DKK
 3. Egtved Uldsokker "Thermo" Knælange Mørkegrå
  Egtved Uldsokker "Thermo" Knælange Mørkegrå
  Fra 149,00 DKK
 4. Egtved Uldsokker "Thermo" Mørkegrå
  Egtved Uldsokker "Thermo" Mørkegrå
  Fra 89,00 DKK
 5. Sorte Egtved Uldsokker "Heavy"
  Sorte Egtved Uldsokker "Heavy"
  Fra 79,00 DKK Fra 70,00 DKK
pr. side

Termo strømpe - en allround strømpe!

Termo Strømper er super velegnede til udendørs arbejde, en gåtur med familien i skoven, havearbejde eller bare til at varme et par kolde fødder. Termo strømper kan bruges til lidt af hvert. Termosokker holder dine fødder dejligt varme og dermed også din krop. Vores termo strømper indeholder uld, som er temperaturregulerende - holder kolde fødder varme og varme fødder kølige. Så uldstrømper er altså gode, når fødderne skal holdes varme og komfortable. Har du brug for varme strømper på kontoret, er klassiske strømper indeholdende uld et godt alternativ. Godt med varme strømper, når det er koldt derude. Husk varme termo strømper både er til mænd og kvinder.

Hvorfor dog bruge Termo Strømper?

Ganske enkelt fordi det er super ubehageligt med kolde fødder og med risiko for at blive forkølet. Kolde fødder spreder hurtigt kulden til resten af kroppen. Men - er der virkelig større risiko for at blive forkølet, når fødderne er kolde og er det nødvendigt at bruge f.eks. termo strømper?

Svaret er er både ja og nej. Der er større risiko for at blive forkølet, når man fryser. Det er dog ikke de kolde fødder i sig selv, der gør dig forkølet. Forkølelse er smitte med virus, som lettere trænger ind og inficere cellerne, så vi bliver syge. Brug derfor termo strømper, når du har kolde fødder! Forkølelsesvirus kommer altså ikke ind i kroppen gennem de kolde fødder eller når du er kold andre steder på kroppen. I stedet sniger de sig ind gennem slimhinderne i næse og mund og så har vi balladen med nysen og snue. Så du kan altså mindske risikoen for virus- eller bakterie infektion ved at holde fødderne varme med et par varme termo strømper. 

Men hvad sker der? Mennesker er genialt indrettet - når vi bliver det mindste kolde eller fryser, drøner blodet fluks til mere vitale organer for at holde dem i gang fremfor at blive i de dele af kroppen, der er kolde. Det betyder at blodkarrene i næse og svælg trækker sig sammen - ikke får tilført samme mænge blod, som normalt. Virus får dermed lettere ved at trænge ind i vores celler. I vores blod findes hvide blodlegemer, der er med til at angribe vira, når de trænger ind i kroppen. Når blodmængden falder bliver vores forsvar også mindre og derfor redder vi os en forkølelse eller influenza. Så der er altså en god grund til at holde fødderne varme med et par gode lækre termo strømper.

Summasumarum. Forkølelsesvirus kommer altså ikke ind gennem dine kolde fødder, men gennem vores næse- og mundslimhinder fordi blodforsyningen i disse bliver mindre. Vores forsvar mod virus ændres og vira har lettere ved at trænge gennem vores slimhinder og ind i cellerne og dermed øge risikoen for at blive syg. 

Hvordan spredes smitte? Virus udskilles ved at forkølede personer hoster, nyser eller pudse næse. Vira er mikroskopiske, ganske lette og svæver derfor længe i luften med risiko for at blive indåndet af en rask person. Smitte kan også ske indirekte, når den syge hoster og nyser i hånden eller gnider sig i næse- og øjenomgivelser. Viruspartikler overføres til hænderne og kan derefter afsættes på håndtag, vandhaner eller andre overflader, som raske personer herefter berører og efterfølgende overfører til egne slimhinder. Så vask hænder og hold fusserne varme i et par lækre termo strømper. Søger du klassiske strømper indeholdende uld

Hvilket mærke i termo strømper har vi!

Vi har ganske enkelt et mærke i termo strømper, og det er et godt gedigent mærke!

 • Egtved

Lidt om Egtved. Strømpe fabrikken Egtved blev grundlagt af familien Locht i 1931. Siden produktionen af Egtved strømper startede, har det været med fokus på kvalitet og komfort. En strømpespecialist, der designer strømper med en perfekt pasform, stor slidstyrke og høj kvalitet. Dette gælder også deres termo strømper. Materialer og teknikker testes hele tiden, for at sikre det bedste produkt. Strømper designet til den kvalitetsbevidste og stilsikre forbruger, gælder også termo strømper.  

Egtved strømper blev i 2008 en del af JBS Textile Group.

Hvad er vores termo strømper lavet af?

Det er ikke ligegyldigt hvilke materialer dine termo strømper er fremstillet af. Vigtigt de er varmeregulerende og fugtabsorberende. Vores termo strømper er lavet i en blanding af uld og polyester.

Uld er pels fra forskellige dyr. Den uldtype, som er mest anvendt kommer fra får og geder, men uld fra andre dyr, som lamaer, kaniner og alpakaer har vundet mere og mere udbredelse. Uld er en naturfiber, der kan bearbejdes på mange måder. Det kan spindes til garn og derefter bruges til vævning eller som strikkegarn. Koges det og presses bliver det til filt. Uld er super godt at bruge i termo strømper.

Ulden har flere gode egenskaber. Det er elastisk, temperatur regulerende og har god fugtabsorbtion, som isolerer mod både varme og kulde. Uld er mere eller mindre selvrensende pga. indholdet af lanolin, som er et naturligt forekommende fedtstof i ulden. Så uldtøj kan sagtens bruges mindst en dag mere, end du f.eks. ville bruge et lign. produkt af bomuld - inden det vaskes. Så termo strømper indeholdende uld, behøver altså ikke så hyppig vask.

Polyester er en menneskeskabt fiber fremstillet ved en kemisk proces og er den mest anvendte af de syntetiske fibre. Den er super god at blande med naturfibre, som bomuld eller uld, men kan også fint blandes med andre syntetiske fibre som f.eks. elastan og CoolMax. Polyesterfiberen har god slidstyrke, holder form og farve godt efter vask samt leder sved og fugt væk fra kroppen, så den føles tør og komfortabel. Vigtigt for termo strømper med god holdbarhed, elasticitet og pasform.

Vask af termo strømper:

De fleste har en ide om at tøj af ren uld eller indeholdende uld er besværlige at vaske. Men sådan forholder det sig slet ikke. Hvis du bare kender de vigtigste vasketips, kan du nemt og hurtigt få rent uldtøj og rene termo strømper - uden fare for at det krymper. 

Dermed ikke være sagt at uld ikke er sart og stadig skal vaskes med omtanke. I dag har de fleste vaskemaskiner et uld program, som overflødiggør uldvask i hånden og nyere tørretumblere har et specielt tørre program til uldtøj. Har du ikke mulighed for at tørretumble dit uldtøj, er det bedst at "ligge tørre" det f.eks. på et tørrestativ. Hænges det på bøjle har det tendens til at blive skævt. Så læg dine termo strømper til tørre, så de ikke bliver "3 numre større".

Uld og silke tåler ikke at blive vasket med almindeligt vaskemiddel. Det skyldes det indeholder enzymer, som fremmer vaskeeffektiviteten, men nedbryder proteinstrukturerne i ulden. Brug derfor altid uldvaskemiddel, når du vasker tøj af ren uld eller med en høj uld procent - det gælder også for dine termo strømper.

Skyllemiddel er også no go, da det indeholder en masse fedtstof, der lægger sig, som en hinde på ulden. Det forringer uldens gode egenskaber og er desuden rigtigt skidt for miljøet og skidt for dine termo strømper. 

Hos NyeSokker.dk anbefaler vi altid, at se på vaskeanvisningen, før du går i gang. Her kan du se hvilken temperatur, der anbefales. Så er du altid på den sikre side. Super ærgerligt, at få ødelagt de nyindkøbte termo strømper. 

Hvem er vi?

Når du handler hos NyeSokker.dk, kan du altid returnere eller bytte dine indkøb, uden tidsbegrænsning, bare de er ubrugte. Det giver dig mulighed for at købe dine gaver i rigtigt god tid. Vi har fri fragt ved køb over 499 kr. Har vi din ordre inden kl. 15 alle hverdage vil du modtage dine varer 2 hverdage efter. Vi bestræber os på at yde en god og fair service så kontakt os hvis du har spørgsmål eller problemer med hjemmesiden, så vil vi forsøge at hjælpe dig så godt vi kan.