Uldundertøj til damer

30 produkter

pr. side

Uldundertøj er en god måde, at holde sig både varm og kølig på året rundt. Alt vores uldundertøj til damer er funktionelt, feminint og dejlig  blødt med god pasform. Så spring i vores super skønne undertøj i uld. Se vores udvalg til damer i flere varianter og i størrelser fra XS til 2XL. Nyesokker har også uldundertøj til mænd.

Dame undertøj med uld er super anvendeligt

Det er vigtigt at holde sig varm hele dagen, og under alle former for aktivitet. Det danske vejr er omskifteligt og uldundertøj er med til, at holde dig varm og komfortabel, lige meget hvordan vejret arter sig. 

Kvinder kan sagtens bruge uldundertøj på arbejde, en tur i byen eller til sport. 

Fordele ved uldundertøj til damer

Mange har den opfattelse, at uldundertøj kun er til kolde måneder, men det er ikke tilfældet. Uld er nemlig temperaturregulerende, hvilket betyder du er sikret en stabil og behagelig kropstemperatur, hvad enten vejret er koldt eller varmt. 

Undertøj i uld er med til at holde virus og bakterier på afstand. Mange kvinder lider af gentagne underlivsbetændelser, hvor nogle måske kunne undgås ved at tage lækkert, feminint og komfortabelt uldundertøj på. Kulde påvirker vores blodkar, som trækker sig sammen, når vi bliver kolde. Det gør slimhinderne mere modtagelige for infektioner. Tager du et par uldstrømper på, holder du også dine fødder varme. Kroppen fungere  bedst med en nogenlunde stabil temperatur.

Ydermere er uldundertøj med til at holde din krop tør, da uld optager relativt meget fugt uden at føles våd, da fugten transporteres bort fra kroppen. Derfor er uldundertøj også super velegnet til udendørs aktiviteter - sommer og vinter.

Den uld der bruges i uldundertøj til kvinder er fremstillet af uldtyper, der ikke kradser f.eks. merinould. 

Hvilke mærker har vi i uldundertøj til damer?

Coastland of Denmark

JBS of Denmark

To mærker der står inde for lækker, god kvalitet.

Vores uldundertøj til damer er lavet af:

  • Uld
  • Økologisk uld
  • Bambus
  • Silke

Lidt om de forskellige materialer:

Uld er et naturmateriale, der fremstilles af dyrepels. Almindeligvis får - men efterhånden er der kommet flere lækre typer af uld. f.eks. fra geder kaniner, alpaka og merinofår. Uldtyper, der ikke kradser, men er bløde og lækre, at have på kroppen. Uld har mange gode egenskaber. Den er temperaturregulerende, fugtabsorberende, åndbar og slidstærk. 

Økologisk uld har samme egenskaber, men er mere bæredygtig med fokus på dyrene. Hovedformålet med økologisk avl er, at sikre optimalt sunde og stress fri forhold, at undgå enhver form for mishandling af dyret, som hale trimning eller mulesing, der i øvrigt er ulovligt. 

Bambus er fremstillet af bambusplantens kerne. Planten er hurtigt voksende og derfor et af de mere bæredygtige materialer. Bambus er åndbar, svedtransporterende, temperaturregulerende, ultra blød og menes at have antibakterielle egenskaber.

Silke er lavet af silkesommerfuglens larve. Silkesommerfuglen stammer fra det nordøstlige Kina. Fremstillingen af silke blev i mange år holdt hemmeligt af kineserne, men hemmeligheden blev smuglet ud af Kina i omkring år 550. Silke er et meget behageligt stof at have på kroppen, har temperaturregulerende egenskaber og varmer når vejret er køligt og køler, når det er varmt. Silke er åndbar, blød og meget behageligt at have på.

Vask af uldundertøj

Undertøj i uld kræver lidt ekstra, når det gælder vask. Vi anbefaler vask ved 30 grader og brug af uldvaskemiddel. Vaskes uldtøj med almindelig vaskemiddel ødelægges uldens egenskaber på grund af indholdet af enzymer.

Hvis du ikke kan fylde maskinen helt op med uldundertøj, kan du fylde op med dit almindelige tøj. Så undgå vand- og strøm og fyld vaskemaskinen op. 

Da uld er selvrensende og ikke behøver vask så ofte, som andet tøj, kan du med fordel hænge dit uldundertøj udenfor, så det kan blive luftet igennem. Du kan også hænge det på badeværelset, når du er i bad, så får det lige lidt fugt og bliver frisker op.  

Tørretumbling af uldtøj er bandlyst!!! Med mindre du har en tørretumbler med uldprogram.