Kompressionsstrømper

Hos NyeSokker.dk kan du sagtens købe kompressionsstrømper. En kompressionsstrømpe er i princippet en støttestrømpe. En strømpe, der sidder stramt omkring fod og ben. De fleste forbinder kompressionsstrømper med sport - nok mest med løbetræning - men de kan sagtens bruges i de fleste sportsgrene. De er selvfølgelig ikke kun anvendelige til sportsbrug - men kan med god virkning benyttes, når du skal på en længere flyrejse, kører længere stræk i bil eller med tog. De er også super anvendelige til alle, der sidder eller står meget op.

5 vare(r)
5 vare(r)

Det kan være butiksansatte, produktionsarbejdere o.lign. Er du gravid med hævede ben er de også anvendelige, men snak først med din læge eller jordmor, om hvilken type, der er bedst for dig. Kompressionstrømper er for det meste knælange - da det er trykket omkring fod og underben, der giver den ønskede virkning - en bedre blodcirkulation. De kan sagtens fås, som ankelstrømper. Disse optimerer maksimal støtte og komfort omkring fod og ankel. Ideel til arbejdsbrug, når du ikke kan holde ud at have lange strømper på indendørs eller når det er varmt udenfor. Godt alternativ til de knælange kompressionstrømper. 

Er vores strømper OEKO-TEX certificerede?

Vi har et enkelt mærke i kompressionsstrømper er OEKO-TEX certificerede og lever fuldt ud op til den godkendelse og de krav OEKO-TEX® Forening stiller, vedrørende indhold af kemikalier i tøj og tekstiler. Det kan du bla. se, når du kigger på vores forskellige typer og mærker.

Hvad er OEKO-TEX certificering?

                                                                                                         

download

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er - eller mistænkes for at kunne være - skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet. 

Hvad er kompressionsstrømper?

Strømper - der lægger et pres på muskler og vener - i fod og ben. Dermed øges blodcirkulationen med et opadgående tryk pga. et højt tryk ved anklen, som gradvist aftager op ad læggen mod knæet. Det aktiverer venepumperne i benet, så blodet lettere flyder mod hjertet. Hjertet presses derfor ikke så meget.

Er der forskel på kompressionsstrømper?

Ja - forskellen er væsentlig. Der laves kompressionsstrømper til sports-, fly- og rejsebrug - de er ikke medicinsk godkendte og kan anvendes uden snak med en læge. Kompressionsstrømper - uden medicinsk dokumenteret effekt, er til raske ben. De er til forebyggelse af skader og evt. at forbedre præstation og komfort. De kan typisk have navne som: 

 

Medicinsk godkendte kompressionsstrømper er lægeordinerede og kræver, at der tages mål af ankel og læg, så det helt optimale tryk på muskler og venepumper opnås. Lægeordinerede strømper skal bruges, hvis du f.eks. har diabetes, dårlig blodcirkulation, har haft en blodprop i benet eller af andre medicinske grunde. 

Du er velkommen til at kigge dig omkring på vores hjemmeside for at se vores udvalg. Det er nemt og hurtigt - klik på kompressionsstrømper. Her finder du vores udvalg og størrelser. Kompressionsstrømperne er unisex - til både kvinder og mænd. Husk - vores kompressionsstrømper er ikke medicinsk godkendte.

Kompressionsstrømper til gravide

Det kan være en god idé at dyrke regelmæssig motion og bruge kompressionsstrømper fra den tidlige del af graviditeten, da det kan hjælpe med at reducere risikoen for åreknuder og blodpropper. Der bliver nemlig transporteret 20% mere blod rundt i kroppen, når du er gravid hvilket er med til at øge presset på hjertet. Risiko for åreknuder i benene hos gravide kan mindskes ved brug af kompressionsstrømper. Husk lige at snakke med din læge eller jordmor inden du tager disse strømper i brug. 

Hvorfor bruge kompressionsstrømper til sport?

Kompressionsstrømper er meget populære at bruge - især løbere bruger dem. De kan dog sagtens anvendes i andre sportsgrene, både af motionister og professionelle sportsudøvere.

Fordelen ved kompressionsstrømpen er, at den støtter op om underbenets muskler og nedsætter de muskelvibrationer, der opstår, hver gang du tager et skridt. Kompressionsstrømper forbedrer desuden blodgennemstrømningen i benene, og kan muligvis være med til at udskyde træthedsfornemmelse og skader.

Kompressionsstrømper har en særligt god effekt i restitutionsperioden efter hård og lang træning/konkurrence. Strømpen modvirker hævede fødder og underben, pga. presset på muskler og venepumper. Den øgene blodcirkulation, gør det lettere for kroppen, at komme af med affaldsstoffer, der ophobes i muskler.

For at opnå den rette kompression og bedst mulige effekt af strømpen, er det anbefalelsesværdigt, at du køber et par kompressionsstrømper med gradueret kompressionstryk. Derover er det et stort plus, hvis du kan finde et par, hvor du har mulighed for at vælge størrelse ud fra lægomkreds fremfor skostørrelse, da dette giver den bedste kompressionseffekt.

Må kompressionsstrømper bruges om natten?

Det er ikke tilrådeligt at sove kompressionstrømper, da det belaster hjertet for meget. Desuden er det heller ikke nødvendigt, da belastningen i benene ikke er særlig stor, når du ligger ned. Huden ånder heller ikke særligt godt, når den er pakket ind i kompressionsstrømper, så også en god grund til ikke at bruge dem af om natten.

Hvad er kompressionsstrømper lavet af?

De er lavet i en kombination af syntetiske materialer (elastan, polyamid/polyester/polypropylen) og bomuld. Bomuld er en naturfiber, som er blevet spundet, vævet og farvet. Bomulden er kendt for sin slidstyrke og holdbarhed. Den er desuden svedtransporterende. Elastan er et syntetisk materiale. Det er den stoffiber, som har den højeste elasticitet. Bruges især til fremstilling af tekstiler, der kræver stor strække evne. Det kan f.eks. være badetøj, sportstøj og strømper, der sidder tæt til kroppen. Polyamid, polyester og polypropylen er også et syntetisk materiale, der fremstilles via komplicerede kemiske processer af olie og naturgas. Det er meget slidstærkt, elastisk, svedtransporterende og komfortabelt. Krymper og krøller ikke, når det vaskes. Syntetiske materialer rigtigt gode at blande med andre tekstiltyper, specielt naturtekstiler.

Brands:

Vores mærke i kompressionsstrømper og relaterede modeller:

Vaskeanvisning:

Det er en rigtig god regel at vaske sine kompressionsstrømper ved 40 grader og undgå tørretumbling. Er du i tvivl, så tag et kig på vaskeanvisningen - så er du på den sikre side. Kompressionsstrømper er som regel fremstillet syntetiske materialer - enkelte mærker indeholder også bomuld. Syntetiske materialer har det bedst ved 40 graders vask. For høj varme skader holdbarhed, elasticitet og farve. Tørretumbling er no-go. Kan tørretumbling ikke undgås, skal det ske ved lav temperatur.